dinsdag 7 januari 2014

Ilias-introductieavond

Op donderdag 9 januari nodigt Behoud de Begeerte Patrick Lateur en Piet Gerbrandy uit om u in te wijden in de verzen van Homeros over de wrok van Achilles, de moed van Hektor en het verdriet van Andromache. In januari wordt immers in vijf Vlaamse theaters de hele Ilias gelezen door een imposante reeks topacteurs, te raadplegen via www.iliasmarathon.be. Patrick Lateur en Piet Gerbrandy vertellen u alles wat u altijd al wou weten over de Ilias; even de spieren losgooien voor u aan de marathon begint. Gudrun De Geyter presenteert.

Na drie jaar hard labeur heeft Patrick Lateur de bijna 16.000 verzen van Homeros' Ilias in zowat 24.000 ongemeen soepel Nederlandse verzen omgezet. Voor het eerst in de Nederlandstalige vertaalgeschiedenis werd hiermee de Ilias in vijfvoetige jamben - een opeenvolging van onbeklemtoonde en beklemtoonde lettergrepen - gegoten. Welkom in de wereld van Hera met de blanke armen, Hektor met de fonkelende helm en Apollo, de godheid die van verre treft.


do 09 01 2014 om 20.00u  Antwerpen  Auditorium Bibliotheek Permeke   reservatie : 03 338 38 00

Een samenwerking van t,arsenaal, HETPALEIS, Braakland/ZheBilding, 30CC, Theater Malpertuis, Passa Porta en Behoud de Begeerte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten